HARPE YOGA

Kære Læser
Harpe Yoga er bevægelse ledsaget af levende musik, eller også levende musik ledsaget af bevægelse.

For mange år siden var jeg på en masterclass i Opera og kammermusik i Cupello (Italien)
En dag var der et workshop med en danser fra Paris. I denne workshop ledte han os til at kropsliggøre vores musikfornemmelse. Vi stod mange unge musikere og sangere i en kæmpe sal, og skulle spille sammen uden instrumenterne og sangen. Vi bevægede os rundt i en uudtalt fælles puls og dynamik, som tilsammen skulle give det dertilhørende publikum en oplevelse af musikken, som en atmosfære i salen.

Jeg udtrykte sangen igennem min krop, og dette var med til at forstærke og forstørre min fornemmelse for min egen stemme. Senere da jeg sang mærkede jeg, at min krop tydeligt havde husket arbejdet i workshoppen med danseren, og det var nemmere for mig at synge frit.

Min rejse med krop og stemme har fortsat sidenhen med kurser og en uddannelse i yoga og andre bevægelsesformer.

Jeg oplever at sang og musik er en bevægelse, der bevæger os til bevægelse. En bevægelse ind i vores sind, krop og sjæl. Den kropslige bevægelse leder også ind i sang og musik, og derfor akkompagnerer jeg bevægelsen med harpe og sang.

Harpen valgte jeg grundet dens beroligende klang for nervesystemet, dens dybde og skønhed.

Jeg tilbyder nu Harpe Yoga for alle, som gerne vil have en styrket fornemmelse af deres krop, sind og sjæl, samt finde et åndehul i hverdagen. Yogatimen består en række siddende, liggende og stående øvelser. Alle øvelser sker i samarbejde med åndedrættet. I timen vil der altid være en indledende og afsluttende guidning ledsaget at levende musik, samt en indføring i Yogaens filosofi.

Harpe Yoga er særlig god til berolige nervesystemet, og kan hjælpe med at skabe flow i krop, sind og sjæl i den enkeltes tempo på en blid og rolig måde.
Du er velkommen til Harpe Yoga, som du er lige nu.
Kærligst Manuela

Del:
Share