Filosofisk salon om tillid og glæde

Kære læser

Det glæder os, at kunne tilbyde den første filosofiske salon med Dennis Døngart, cand.mag. i filosofi, og Manuela Rauff.

Dennis holder et filosofisk oplæg om emnet, det akkompagneres undervejs af sang og harpe af Manuela, og slutteligt vil der være rum for fælles samtale.En filosofisk salon vil have en varighed af ca. 1½ time i alt.

Vi har valgt tillid og glæde som det første emne i vores filosofiske salen. Dennis skriver herunder lidt om det:

“Hvordan finder vi ind i tillid og glæde? Vi finder ind i tillid og glæde ved at leve i overensstemmelse med vores egen natur. Vores egentlige natur består af kvaliteter som blandt andet tillid og glæde. Men vi bekymrer os og er ikke altid i kontakt med den naturlige glæde. Så hvorfor er vi ikke det? Og måske mere vigtigt – hvordan kan vi finde ind i tilliden og glæden.

Vi kan lade os inspirere af naturens skabninger omkring os. Som liljen på marken og fuglen under himlen, der lever i overensstemmelse med deres natur og ikke forsøger at være andet og mere end det, de egentlig er. Liljen, som måske udefra set synes lille og undseelig, står på marken i sin egen værdighed ude tanke på at skulle være noget andet eller være et andet sted. Og fuglen samler til dagen og vejen uden at bekymre sig om at samle sammen i store mængder.

Disse ord om liljen på marken og fuglen under himlen, er nok gammelkendte ord, vi nok alle. Og de kan inspirere os lige så vel som de har inspireret Søren Kierkegaard. Hvad tænkte Kierkegaard om liljen på marken og fuglen under himlen? Hvad tænkte Kierkegaard om tillid og glæde? Hvad tænker du?”

Book os på tlf 29846393 til Dennis eller på tlf 26361328 til Manuela.

Vi glæder os til at møde jer.

Kærligst Dennis og Manuela

Del:
Share